Ge mig din tråkigaste uppgift

De flesta har en administrativ surdeg, som antingen ligger och gror på skrivbordet eller som gnager i bakhuvudet och är lätt ångestframkallande.

Min erfarenhet är att det i många fall går att ta dessa surdegar och, ofta med hjälp av befintliga programvaror i verksamheten, förvandla dem till enkla eller till och med automatiserade uppgifter. Det är min passion.

Vilken är din tråkigaste uppgift? Skicka mig några rader om din administrativa surdeg, så ser vi om vi tillsammans kan göra självbakande bröd. Om inte, så är delad misär halverad misär.

Välkommen att höra av dig.

Rikard Oscarsson
0707-94 94 11
rikard@rikkon.se

Image

Exempeluppdrag

Några exempel på effektiviseringar jag hjälpt till med

Kursbokningar
Automatisering av bokning, fakturautskick och betalningsavstämning till lägsta pris.

Målet var att få det så enkelt som möjligt utan att betala 3% transaktionsavgift för kortbetalningar, istället använde vi andra tjänster som tog ner priset till 10-20kr/bokning.

Digitalisering av bokföring/fakturering

Implementation av Fortnox med bankkoppling, kvittohantering, enklare attest av leverantörs­fakturor passande för enmansföretagare med bokföringshjälp.

Övergång till digitala fakturor och dokument.

Implementation av nytt affärssystem

Igångsättning av heltäckande affärssystem för schema­läggning, fakturering, RUT-arbete, bokföringskoppling.

Löpande arbete med förenkling och att få det smidigaste arbetsflödet som ändå ger önskat resultat.

Prisuträknare i Excel

En prisuträknare för produkter med flera olika parametrar som tidigare slogs manuellt på kalkylator för varje beställning, nu fylls bara antalet av varje produkt i och ut kommer priset - utan att införskaffa någon ny programvara.

Webshop med flera produktparametrar

Framtagning av programvaruförslag samt implementering av detta. Fokus på enkelhet och prisvärdhet.

Ordning i dokumentlagringen

Hjälp att komma igång med molnlagring och hur man skall tänka kring filhantering och lagring för att undvika att få en oöverskådlig röra och för många versioner av dokumenten.

Stöd vid val av system

Gemensam diskussion av verksamhetens behov inför inskaffande av nya system, för att säkerställa att verksamheten får rätt system som håller för framtiden.

Research

Jag brukar få frågor om det mesta, och tar gärna fram information inom såväl kända som för mig okända områden. Hur saker hänger ihop är ett stort intresse och kunskap kan man aldrig få för mycket av.