Ny hemsida för Städlejonet

Städlejonet är en städfirma i Göteborg som arbetar med städning och service i alla de former, till både företag och privatpersoner. För en såpass konkurrensutsatt bransch som städbranschen är, är synlighet på webben av stor vikt. Rikkon fick därför i uppdrag att ta fram en modern, mobilanpassad och sökmotoroptimerad hemsida.

Det som var centralt i arbetet var att nås på flera termer inom städning, som exempelvis hemstädning åt privatpersoner som kontorsstädning åt företag. Genom att skapa en undersida för varje enskild tjänst och optimera text och titlar mot Göteborg kunde vi skapa en lokal förankring som är tydlig för både användare och sökmotorer. Att besökarna går vidare och tar kontakt med företaget är naturligtvis det allra viktigaste för lönsamheten och därför finns korta offertformulär lättillgängliga under varje tjänst.

Städlejonets tidigare hemsida hade tyvärr blivit hackad och därmed spamklassats av Google när företagets vd sökte hjälp hos oss på Rikkon. På grund av detta förväntar vi oss en längre startsträcka för de riktigt höga positionerna, men känner god tillförsikt till att sidans innehåll och upplägg utgör en god grogrund för fortsatt klättring.

Städlejonets hemsida

About the Author:

Rikard har arbetat med marknadsföring genom fysiska och digitala kanaler sedan 2008. Han kommer senast från ett arbete som kvalitetsbedömare av sökmotorresultat och skrev innan dess sin kandidatuppsats om annonsblockeringens effekter på nätet. Med stort intresse för allt som hör webben till och goda kunskaper inom sökmotor­optimering och online­annonsering hjälper han till med ökad synlighet och lönsamhet för både små och stora företag.

Lämna en kommentar